Wise_InspirationLon_RGB_Inspiration_Black_RougeCoco70_CMYK

24 november 2022

Inspiration Lön arrangeras av Wise Professionals i samarbete med Srf konsulterna

Kom och bli berörd, påfylld och stärkt i din profession och som person. Vi har valt våra föreläsare med stor omsorg då vi vill ge dig som arbetar med löner något alldeles extra och tänkvärt.

Inspiration Lön är ett årligt event som Wise Professionals arrangerar för sjätte gången. Målgruppen är alla som verkar inom yrkesområdet “lön”. I år är vi tillbaka på scenen efter två år med digitala sändningar. Inspiration Lön ger två aktualitetstimmar till auktoriserade lönekonsulter via Srf konsulterna. 

Tid och plats

24 november 2022
Kl. 08.30–13.15
Scalateatern, Wallingatan 32, Stockholm
Insläpp och frukost från kl. 07.45

Boka här

Ordinarie pris är 1 950 kr per person. 

Vi har också förmånliga priser för grupper. Är ni mellan tre och nio personer betalar ni 1 450 kr/person och är ni fler än tio är priset 995 kr per person. Alla priser är exkl moms.

Är du student på en YH-skola och läser till lönespecialist betalar du endast 350 kr inkl moms.

Ordinarie pris 1950 kr / deltagare
3-9 personer 1450 kr / deltagare
10 personer eller fler 995 kr / person
Studenterbjudande 350 kr / person

Program

Moderator

Heléne Lidström

Heléne Lidström är moderator för Inspiration Lön. Hon har i drygt 20 år arbetat med ledarskap, marknadsföring och kommunikation i olika befattningar i IT- och telekombranschen och drivit Microsofts framgångsrika satsning ”det nya arbetslivet”.

helene_lidstrom_rund
nicholas_fernholm_rund-1

Att leda och organisera i konstant förändring

Nicholas Fernholm 
Inspiratör, trendspanare, robotexpert

Automation, digitalisering och robotisering fortsätter utmana sättet vi arbetar och hur våra organisationer fungerar. Vi är bara i början på denna resa, där det enda vi vet med säkerhet är att förändringstakten går allt snabbare. Stora händelser i vår omvärld, som pandemin och Rysslands invasion i Ukraina, påverkar också i allra högsta grad vårt arbete och hur vi ser på IT-säkerheten. Nicholas Fernholm ger oss en optimistisk syn på framtiden och en förståelse för en mer komplex och föränderlig värld.

Nicholas Fernholm är en prisbelönt föreläsare med ett förflutet som robotchef på Nya Karolinska sjukhuset. Under pandemin arbetade han som logistikchef på Älvsjö Epidemisjukhus och sjukvårdens stora omställning för att klara krisen.

LAS - vad innebär egentligen förändringarna? 

Tommy Iseskog
Arbetsrättsexpert

Efter många politiska turer har förändringar i lagen om anställningsskydd nu genomförts. Regeringen har presenterat lagändringarna som den största reformen i modern tid, men vad innebär egentligen förändringarna?

  • Nya regler för tidsbegränsat anställda
  • Sakliga skäl i stället för saklig grund vid uppsägning
  • Nya regler om undantag vid turordning
  • Anställningens upphörande trots tvist om en uppsägnings giltighet
  • Förstärkt anställningsskydd vid långtidsuthyrning
  • Turordningsregler vid så kallad hyvling

Tommy Iseskog är en av Sveriges främsta arbetsrättsexperter. Han är författare till rad arbetsrättsliga böcker och ger ut arbetsrättsligt nyhetsbrev, TIAN.

tommy-rund-1
Zennie-rund-1

Hur ska man agera vid ekonomisk brottslighet? 

Zennie Sjölund
Branschansvarig LÖN, Srf konsulterna

Penningtvätt, arbetsmarknadskriminalitet, välfärdsbrott, cyberattacker, bokföringsbrott. Mycket kan rymmas inom begreppet ekonomisk brottslighet. Vilka är de lagar och regler som påverkar löneområdet? Var kommer möjligheten till visselblåsning in och hur ska den hanteras?

De allra flesta företag vill göra rätt. Då gäller det att ligga steget före och jobba proaktivt. Hur gör man det när det kommer till ekonomisk brottslighet? Hur påverkar detta löneprocessen och dig i din yrkesroll?

Zennie Sjölund är en stark drivkraft inom lön i Sverige. Hon var med och grundade Löneföreningen 2010 som så småningom blev en del av Srf konsulterna. Zennie har drivit igenom auktorisationen till lönekonsult och är en stark förespråkare för samverkan i olika konstellationer. Hon är också bisittare i Lönepodden som drivs av Wise Professionals i samarbete med Srf konsulterna och Knowit Insight.

 

Tekniksprång javisst! Men hur långt har vi kommit egentligen? 

Paneldebatt med Joel Köhl, vd Softone, Björn Bylund, Sverigeansvarig Nmbrs och Angelica Arnhjort, lönespecialist, ISS Facility Service.
Debatten leds av Magnus Nilsson Fahlén, Knowit Insight

I många år har vi talat om teknikutvecklingen inom lönesystemen och närliggande system. Men har vi anammat den teknik som finns på rätt sätt? Eller sitter vi som kund i baksätet och förväntar oss att bli serverade tekniska nymodigheter och ny funktionalitet? Får vi vad vi förtjänar? Får vi vad vi betalar för? Eller är vår förväntansnivå för hög?

Som en del av Inspiration Lön så har vi samlat några företrädare från branschen som i dagens paneldebatt diskuterar hur långt vi har kommit när det gäller att ta till oss den nya tekniken.

Vi har samlat några företrädare från branschen för att diskutera hur långt vi har kommit när det gäller att ta till oss den nya tekniken.

 

debatt_rund
marika-rund-1

Hur blev det så här?  

Marika Carlsson
Komiker, föreläsare och författare

En föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är som berör och lockar till skratt.

På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter. Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi ofta säger nej till förändringar.

Vad skulle hända om vi vågade säga ”ja” och lämnade vår comfort zone?
Vi har alla ett förflutet med utmaningar och händelser som har påverkat oss till de vi är idag. Men hur medveten är man egentligen om sin egen utveckling, från den man var till den man faktiskt vill bli?

Marikas föreläsning är lustfylld, humoristisk och allvarlig på samma gång.

Marika Carlsson är en av Sveriges mest aktuella komiker och stand-up-artister. Vi två tillfällen har hon korats till Årets kvinnliga komiker vid Svenska Stand up-galan. Marika har bland annat medverkat i Parlamentet och Stjärnorna på slottet. År 2019 var hon en av programledarna för Melodifestivalen.