Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/pexels-andrea-piacquadio-3790805.jpg

För att svara på frågorna kallade vi in experterna – våra egna konsulter. Vilka är era 5 anledningar till att välja konsultrollen? Detta är vad de svarade.

1. Konsultrollen – en expressbiljett in på arbetsmarknaden

Att arbeta som konsult på Wise Professionals innebär att det är kompetens snarare än antal år på arbetsmarknaden som avgör var du placeras. Konsulterna matchas mot företag där de har en möjlighet att växa, men där de även kan bidra med ny kompetens och energi som driver företagets utveckling framåt. För personer som är nya på arbetsmarknaden eller saknar “rätt” erfarenhet blir konsulttjänsten en expressbiljett till en kvalificerad roll, på ett etablerat bolag.

2. Arbeta som konsult ger snabb kompetensutveckling

Olika företag har olika typer av lönesystem, skilda arbetsprocesser och varierande behov av kompetens. Att arbeta som konsult innebär att varje nytt uppdrag blir en lärdom i nya arbetssätt där din kapacitet ständigt sätts på prov. Resultat? Du blir snabbt en expert på flera system och arbetssätt och en mästare på att manövrera det mesta som korsar din väg.

3. Trygg anställningsform när du arbetar som konsult

Som nyanställd på ett bolag kan de första månaderna upplevas som nerviga. Kommer du trivas och kommer arbetsgivaren att gilla det du gör? Om du väljer att arbeta som konsult får du hjälp med att matchas mot lämpliga företag, där uppdraget aldrig står hugget i sten. Skulle arbetsplatsen av någon anledning inte passa dig, får du också hjälp med att hitta en bättre matchning. Du slipper oron för uppsägning, får en arbetsgivare som håller dig om ryggen och riskerar aldrig brist på uppdrag. Simple as that.

4. Du får testa på olika branscher

Är du osäker på vilken bransch eller typ av företag som är rätt för dig? Genom att arbeta som konsult får du testa på olika typer av branscher, med olika egenskaper och fördelar. Utöver att du blir rejält mångfacetterad innebär det här även att du ständigt står inför nya utmaningar, med ny inspiration.

5. Att arbeta som konsult är att bygga upp för framtiden

Tack vare att du i konsultrollen får testa på olika typer av uppdrag blir ditt CV snabbt vässat och din profil än mer attraktiv på arbetsmarknaden. Många av de som väljer att arbeta som konsult blir dessutom fastanställda på något av de företag de varit uthyrda till, då få kandidater kan konkurrera med den bredd och kompetens en konsult besitter.