Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/transdev-1920x1080.webp

Innovativ rekryteringspartner till Transdev

Att utveckla samarbeten över lång tid är ett av de bästa verktygen vi har för att kunna genomföra träffsäkra och effektiva processer. I samarbetet med Transdev har vi under åren upplevt både framgångssagor och reklamationer – stärkande samarbeten och utmanande rekryteringsprocesser på en och samma gång.
Case

Samarbetet med Transdev har pågått under många år, och vi har upplevt både med- och motgångar, framgångssagor och reklamationer, berättar Helena Hegglöv kundansvarig projektledare. Det har i perioder varit utmanande såklart, men någonstans har vi alltid haft en rak, ärlig och utvecklande dialog och det har skapat goda förutsättningar för att kunna fortsätta bygga en relation.

Transdev som varumärke är relativt okänt för gemene man. Vi är många som åker kollektivtrafik varje dag till jobbet, men färre som tänker på var bussar, chaufförer och trafikledare egentligen hör hemma. Det gör också att det finns en viss utmaning i att attrahera och rekrytera nya medarbetare. Ett okänt varumärke leder ofta till att inflödet av ansökningar blir skralt och vi får komplettera med ytterligare annonsering eller search. Där är vår upplevelse att vi har kunnat bidra med bra rutiner för kanalval, ett brett nätverk av kandidater och kunskap om hur man attraherar rätt målgrupper.

Enhetschef till Region Väst

Jenny-Ann Löfgren är rekryteringskonsult i Göteborg och har stöttat Transdev med rekrytering av ett flertal roller inom marknad, administration och ledarskap. En av de processerna jag minns är när vi skulle anställa en Enhetschef till Region Väst, berättar Jenny-Ann. Det var en viktig roll i organisationen. Den personen vi sökte skulle ha hand om en relativt stor personalgrupp och det var viktigt att hen förmedlade både trygghet och framåtanda i sitt ledarskap. Samtidigt sökte vi också efter en person som kunde hantera en bredd av frågeställningar – från media till arbetsmiljöfrågor och organisationsutveckling.

Här upplever jag att Transdev är ett företag som ligger i framkant när det kommer till medarbetarskap och karriärutveckling. Man är mån om sina medarbetare, mån om att lyfta fram interna sökande och mån om att öka känslan av samhörighet och lojalitet. Det gör också att Transdev i rekryteringsarbetet säkerställer att det är regelrätta processer som genomförs och att den personen som anställs har såväl rätt kompetens som personlighet för att passa in i kulturen.

Det här är Transdev:

Transdev har närmare sjuttio års erfarenhet av persontrafik i Sverige. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena, Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Door to Gate, Båtbussarna Snälltåget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service.