Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/naturhistoriska-1920x1080.webp

Interim kommunikationschef till Naturhistoriska

När Naturhistoriska snabbt behövde en tillfällig kommunikationschef på plats tog de in Catharina Hammarskiöld som interim chef via Wise Professionals. Det visade sig att hon passade så bra i rollen att hon fick stanna. – Jag behövde en interimslösning av en kommunikationschef i väntan på att vi skulle bli klara med rekryteringsprocessen för samma roll. När jag hade fått offerten från Wise Professionals gick det väldigt fort, säger Christina Kåremo Sköldkvist, chef på Naturhistoriska avdelning Lärande.
Case

Träffade två kandidater på kort tid

Christina fick på kort tid träffa två kandidater för intervju, där den ena var Catharina.

– Jag fick ett mail från en av Wise Professionals konsulter om att mitt cv matchade en roll de sökte som konsult för ett arbete i besöksnäringen, berättar Catharina som tyckte att rollen lät spännande.

”Tacksam att det gick så pass snabbt”

Sedan gick det snabbt. Catharina träffade rekryteringskonsulten, och fick sedan träffa Christina. Inom några veckor var hon på plats som kommunikationschef på Naturhistoriska.

– Kontakten var väldigt bra. Jag fick en bra uppföljning och vi hade löpande kontakt – det var väldigt positiv, säger Catharina.

– Jag är glad och tacksam att det gick så pass snabbt. Det var ett skriande behov att få in någon som ledde den enheten, säger Christina som förberedde att dra igång en rekryteringsprocess för att anställa någon för rollen.

En stand-in under rekryteringsprocessen

Under hösten drog rekryteringsprocessen igång. Catharina trivdes så bra på Naturhistoriska att hon valde att söka tjänsten.

– Under rekryteringsprocessen hade vi Catharina på plats tills dess att det blev klart, säger Christina.

Och sedan visade sig det att det blev just Catharina som passade bäst för rollen.

 

Det här är Naturhistoriska:

Naturhistoriska riksmuseet är ett av landets stora besöksmål och en forskningsinstitution av världsklass. Verksamheten baseras på deras fantastiska samlingar, med dem som bas skapar de kunskapsuppbyggnad och kunskapsspridning genom ständigt vidgade perspektiv baserat på närmare 300 år av forskningsresor och insamling. Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet som forskar om arternas släktskap och evolution, jordklotets utveckling, miljögifter och om hur människan påverkar naturen.