Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/pexels-anamul-rezwan-1145434.jpg

Rekryteringsutbildning för cheferna på Luna Group

Luna Group har valt att göra sin rekrytering själva och utveckla den in-house. För att göra det på bästa möjliga sätt valde de att köra rekryteringsskolan för alla chefer. Luna Group hade samarbetat med Wise Group flera gånger tidigare och varit väldigt nöjda. De fick via en av deras tidigare rekryteringar höra om rekryteringsskolan som Wise Professionals erbjuder.
Case

”För att göra våra egna rekryteringar så bra som möjligt för både kandidater och chefer vill vi ge cheferna rätt verktyg för att genomföra kompetensbaserade rekryteringar och även säkerställa att vi är noga med kandidatupplevelsen.” berättar Jenny Hallberg, HR-Chef på Luna Group.

Vi hade ett förberedande möte med Alexandra och Andreas från Wise Professionals där vi fick tydliggöra kunskapsnivån och vilka behov vi hade så att de kunde ta fram ett skräddarsytt upplägg anpassat för oss.

Det blev en mycket värdefull dag, våra chefer tyckte att utbildningen och ledarna var väldigt bra.   Det var en bra blandning av kunskapsdelning och praktiska övningar i att arbeta kompetensbaserat med både kravprofil och intervjufrågor.

Rekryteringsskolan har bidragit till att cheferna har fått en ökad medvetenhet om hur viktigt det är att ställa de rätta frågorna i en intervju för att säkerställa rätt kompetens. Samt vikten av regelbunden och transparent kommunikation med kandidaterna för att ge en bra kandidatupplevelse.

Jag rekommenderar verkligen andra företag att anlita Wise Professionals för en rekryteringsskola i syfte att utveckla chefer i att rekrytera. Våra chefer kan nu känna sig bekväma i att sköta intervjuer och rekryteringsprocess på ett kompetensbaserat och professionellt sätt.” avlutar Jenny.

Det här är Luna Group

Luna Group är ett svenskt företag som har funnits i mer än 100 år. Företaget säljer högkvalitativa verktyg och förnödenheter samt har ett stort sortiment med många olika varumärken.