Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/wiseful-learning-hero-low%20(1).jpg

Therese Svensk och Linnea Eriksson om hållbarhet och vilka affärsmässiga fördelar som finns att vinna med ett strategiskt hållbarhetsarbete

Den 7 december kl 8.30 vill vi hälsa dig varmt välkommen till avsnitt #27 av Wise Professionals webbinarserie Wiseful Learning. Den här gången är vi glada att få presentera Therese Svensk och Linnea Eriksson från PURE ACT.
Webbinarium

"Alla pratar om hållbarhet men vad innebär det för mig och min arbetsplats?"

Denna fråga stöter vi på dagligen och visst är den relevant. Det dyker ständigt upp nya krav och förväntningar, hållbarhetsbegreppet är brett och alla företag är unika. Dessutom finns det flera affärsmässiga fördelar att vinna med ett strategiskt hållbarhetsarbete. Det blir lättare att attrahera unga talanger, 3 av 4 uppger att det är viktigt att arbetsgivaren har ett aktivt hållbarhetsarbete. Stora svenska företag planerar att ställa betydligt tuffare hållbarhetskrav på sina underleverantörer och för att säkra affärerna måste alla företag inklusive små och medelstora vara beredda att redogöra för sitt arbete.

Små och medelstora företag utgör 99 procent av det svenska näringslivet men 7 av 10 saknar plan för hållbarhetsarbetet. Det betyder att många företag inom en snar framtid kommer ställa sig frågan hur de får till ett strategiskt hållbarhetsarbete på ett enkelt, tids- och kostnadseffektivt sätt? För inte är det nog med att hållbarhet är komplext, de flesta har dessutom knappa resurser att avsätta för arbetet.

Therese Svensk och Linnea Eriksson driver sedan fyra år tillbaka PURE ACT som hjälper företag att bygga strategiskt hållbarhetsarbete med hjälp av en flerfaldigt prisbelönad 5-stegsprocess. De kommer att dela med sig av konkreta tips och hur vi går från att prata om hållbarhet till att etablera ett aktivt arbete.