Skip to content
https://get.wise.se/hs-fs/hubfs/2-Mar-26-2024-12-39-09-3031-PM.png?width=1919&quality=high

Wiseful Learning #37 - Rekryteringsbolagen - Näringslivets grindvakter

Webinar

I vårt nästa avsnitt av Wiseful Learning har vi bjudit in Amanda Lundeteg, VD för den politiskt oberoende stiftelsen Allbright. Hon kommer tala om deras senaste rapport; Rekryteringsbolagen - Näringslivets grindvakter.

Chefsrekryterarna drar i trådarna bakom näringslivets kulisser. Det är de som avgör vem som får toppjobben. Trots det ställs de sällan till svars för ojämlika rekryteringar.

Etnicitet, ålder och var du bor i landet påverkar hur troligt det är att få en hög position. Kvinnor rekryteras också i betydligt lägre grad.
I den takten som kvinnor rekryteras i nuläget kommer Sverige mest sannolikt inte nå jämställda ledningsgrupper. Samtidigt får vi se oss omkörda av flera andra länder. 

Varmt välkommen att vara med och lyssna till när Amanda berättar mer om rapporten!

 

Lyssna på Wiseful Learning #37 här
43:20
Podcast Wiseful (1)
Amanda Lundeteg
Amanda Lundeteg är vd för den politiskt oberoende stiftelsen Allbright, som årligen släpper rapporter där makthavare granskas inom näringslivet. Hon är en av Sveriges tyngsta röster inom jämställdhet, mångfald och inkludering, och blev nyligen utnämnd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Dagens Industri. 2023 debuterade Amanda Lundeteg med boken Arvet du fick.