Skip to content
https://get.wise.se/hs-fs/hubfs/Wiseful%20logga%202.0.png?width=1919&quality=high

Wiseful Learning #38

I detta avsnitt fördjupar vi oss rent praktiskt i hur du kan gå tillväga för att bidra till ökad mångfald och inkludering.
Webinar.

Varmt välkomna till Wiseful Learning, avsnitt 38! Detta är en serie som ämnar sig åt att lyfta aktuella och heta topics för specifikt målgruppen HR.

I föregående avsnitt fördjupade vi oss i området mångfald då vi gästades av Amanda Lundeteg, VD för stiftelsen Allbright.
Vi gick igenom deras rapport – ”rekryteringsbolagen – näringslivets grindvakter” – där vi lyfte intressant fakta och statistik sett till hur vi som rekryteringsbolag (och beställande chef) påverkar vem som får toppjobben.
Etnicitet, ålder och var du bor i landet påverkar fortfarande hur troligt det är att få en hög position. Kvinnor rekryteras också i betydligt lägre grad. Rapporten lyfter också att Sveriges utveckling har sakteligen avstannat på senaste tid, samt att flera andra länder nu springer om oss i denna fråga.

Vi har fått teorin och idag ska vi fördjupa oss rent praktiskt i hur du kan gå tillväga för att bidra till ökad mångfald och inkludering i ditt arbete – på både ett konkret och enkelt sätt. Vi har idag bjudit in en panel med Linnea Bywall, Head of People på AlvaLabs och Linda Westlund, Head of People and Culture på Knowit Group. 

Datum: 30 maj

Tid: 08.15 - 09.00

Kanal: Teams (länken kommer separat efter anmälan)

Varmt välkommen att anmäla dig!

 

Talare

Linda Westlund
Head of People & Culture på Knowit
Linda Westlund är Head of People & Culture och ingår i koncernledningen på konsultbolaget Knowit, som har drygt 4 000 medarbetare i Norden, Polen och Tyskland. Knowit hjälper organisationer med digital transformation och utvecklar innovativa lösningar för hela samhället. Knowit har en vision om att bidra till ett hållbart och mänskligt samhälle och lägger stor vikt vid mångfalds- och inkluderingsfrågor, både internt och i kundprojekt. Linda har tidigare varit HR-direktör på digitaliseringskonsulten Cybercom och haft ledande roller på affärssidan inom bemanningsbranschen. Hon brinner för affärer, en inkluderande kultur och samspelet mellan människan och ny teknik.
Linnea Bywall
Head of People på Alva Labs
Linnea Bywall är legitimerad psykolog och arbetar som Head of People på Alva Labs. De erbjuder en innovativ plattform för rekrytering och anställning som är designad för att hjälpa företag att identifiera och attrahera de bästa talangerna på marknaden. Genom att kombinera avancerade verktyg och datadriven insikt ger de företag möjlighet att skapa engagerande jobbannonser, hantera kandidatflödet effektivt och genomföra strukturerade intervjuer. Förutom sin roll på Alva Labs håller och deltar Linnea i utbildningar, webbinarier och HR-poddar.